آنژیوپلاستی چیست؟

عوارض آنژیوپلاستی

بیماران قلبی و مراجعینی که به مرکز قلب دکتر صابری همدانی مراجعه می کنند سوالی که برایشان مطرح می شود این است که روش آنژیو پلاستی می تواند خطرناک باشد و اینکه عوارض آنژیو پلاستی شامل چه مواردی می شود؟ چه افرادی نیاز به درمان با آنژیوپلاستی دارند؟

آنژیوپلاستی چیست؟

برای افراد خاص، درمان بیماری قلبی بدون جراحی حاصل می شود. آنژیوپلاستی و قرارگیری اندام از روشهای معمول و غیر جراحی است که می تواند برای باز کردن شریانهای انسداد قلب استفاده شود.

روش های مختلف آنژیوپلاستی

آنژیوپلاستی شامل پنج روش مختلف از جمله موارد زیر می باشد.

  •  آنژیوپلاستی از طریق پوست کرونر
  • آنژیوپلاستی محیطی
  •  آنژیوپلاستی کاروتید
  •  آنژیوپلاستی کلیه
  • آنژیوپلاستی وریدی

آنژیوپلاستی کاروتید و استنت گذاری (CAS) به عنوان گزینه دیگری برای جراحی پیشنهاد شده است و در حال حاضر به طور مکرر انجام می شود و تقریباً در بیماران با خطر جراحی بالا پذیرفته می شود.

با این حال عوارض و سکته های آمبولیک، حتی با یک روش دقیق در تمام روش ها، می توانند در هر مرحله از مراحل ایجاد شوند.

انواع آنژیوپلاستی
آنژیوپلاستی چیست؟

برای جلوگیری از عوارض آنزیوپلاستی چه باید کرد؟

برای جلوگیری و کاهش عوارض مرتبط با آنژیوپلاستی، داشتن نشانه های خوب وابسته به انتخاب خوب بیمار و ضایعات و همچنین روش صحیح مهم است. بیماران مبتلا به دیابت 70٪ انسداد شرایین برای آنژیوپلاستی توصیه نمی شوند.

اگرچه آنژیوپلاستی ایمن ترین، موثرترین و کم هزینه ترین  روش درمان بیماری های قلبی توسط فوق تخصص آنژیوپلاستی می باشد اما عوارض مختلفی را با خود به همراه دارد که در ادامه میخواهیم به عوارض آنژیوپلاستی اشاره ای داشته باشیم.

شایع ترین عوارض آنژیوپلاستی

رنگی که در طی آنژیوپلاستی و قرار دادن استنت استفاده می شود، می تواند باعث آسیب کلیه شود به ویژه در افرادی که قبلاً مشکلات کلیوی دارند. از جمله عوارض آنژیوپلاستی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • لخته شدن خون
  • خون ریزی
  • مشکلات کلیوی
  • ریتم های غیر طبیعی قلب
  • شریان ترکیدگی یا (آنوریسم)
  • تنگی مجدد
  • حمله قلبی
  •  فیبریلاسیون بطنی
  •  سکته قلبی
  • جایگذاری نادرست استنت
  •  آنوریسم
  •  نارسایی کلیه
  •  تشنج در طی 6 تا 10 ساعت

برای جلوگیری و کاهش این پیچیدگی های مرتبط با CAS ، داشتن علائم بسته به انتخاب خوب بیمار و آسیب دیدگی و همچنین تکنیک صحیح مهم است.

عوارض آنژیوپلاستی
شایع ترین عوارض آنژیوپلاستی

چه افرادی نیاز به آنزیوپلاستی دارند؟

به نظر شما چه افرادی نیاز به درمان با آنژیوپلاستی دارند؟ آنژیوپلاستی اصطلاحا روشی برای بزرگ شدن عروق باریک شده در اثر تنگی یا انسداد  قلب می باشد. که از این روش درمانی مشکلات قلبی برای افراد خاص استفاده می شود که نیاز به جراحی ندارند.

آنژیوپلاستی یک روش غیر جراحی است که می تواند برای باز کردن رگهای قلب مسدود شده استفاده شود. در این روش  رادیولوژیست مداخله ای کمی بادکنک بادی را که به کاتتر نازک اضافه شده است، از طریق کمی خراش در پوست وارد ورید می کند.

کاتتر تحت هدایت اشعه X به محل عروق مسدود شده کشیده می شود. بالون بادی برای باز شدن شریان متورم می شود. گاهی اوقات ، یک چارچوب فلزی کوچک به نام استنت، تعبیه می شود تا ورید آنژیوپلاستی با بالون باز نگه داشته شود.

بیماری هایی که نیاز به آنژیوپلاستی دارند
  1.  مننژیت
  2. بیماری کرونر قلب
  3. تصلب شرایین
  4. بیماری کاروتید
  5. درمان ترومبولیتیک
تجهیزات مورد استفاده در آنژیوپلاستی

برای انجام روش آنژیوپلاستی قلب از تجهیزات مشخصی نیاز است که استفاده شود. تجهیزاتی که برای روش آنژیوپلاستی از آن ها استفاده می شود به شرح زیرمی باشند.

  1. تجهیزات تصویربرداری اشعه ایکس
  2. یک سوند
  3. بادکنک
  4. غلاف
  5. استنت
  6. سیم راهنما
چه بیماری هایی با آنژیوپلاستی درمان می شوند؟
بیماری هایی که نیاز به آنژیوپلاستی دارند

بعد از عمل آنژیوپلاستی چه کار باید کرد؟

چنانچه شما بعد از حمله قلبی و طبق تشخیص بهترین متخصص قلب نیاز به آنژیوپلاستی پیدا کرده اید باید بعد از انجام عمل آنژیوپلاستی و برای پیشگیری کردن از عوارض آنژیوپلاستی سبک زندگی خود را تغییر داده و طبق تجویز پزشک خود داروهایتان را سر تایم مصرف کنید.

اگر از جمله افراد سیگاری هستید دیگر زمان آن رسیده است که برای سلامت خودتان هم که شده سیگار را ترک کنید. به خاطر داشته باشید که داشتن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش روزانه ممکن است به کاهش فشار خون و سطح کلسترول خون کمک کند.

چرا آنژیوپلاستی ضروری  است؟

برخی از افرادی که با تشخیص متخصص قلب نیاز به آنژیوپلاستی دارند همواره این سوال را مطرح می کنند که چرا این روش درمانی ممکن است خطر ساز باشد؟خب، در پاسخ به سوال این دوستان باید بگوییم که: قلب مانند تمام اعضای بدن، به تأمین خون مداوم نیاز دارد.

قلب شبکه عروق خونی خاص خود را دارد که به عروق کرونر معروف است. در بزرگسالان، این شریان ها می توانند باریک و سخت شوند. این به عنوان تصلب شرایین شناخته می شود که می تواند جریان خون به قلب را محدود کرده و منجر به آنژین شود.

در حالی که بسیاری از موارد آنژین را می توان با دارو درمان کرد، ممکن است برای بازگرداندن خون رسانی به قلب در موارد شدید ، آنژیوپلاستی عروق کرونر لازم باشد. از آنژیوپلاستی های کرونر اغلب بعنوان یک درمان اورژانسی بعد از حمله قلبی استفاده می شود.

چرا آنژیوپلاستی ضروری  است؟
روش های مختلف آنژیوپلاستی
در نهایت اینکه

آنژیوپلاستی یکی از متداول ترین انواع درمان مشکلات و بیماری های قلب است. این روش درمانی شامل ایجاد برش های اساسی در بدن نیست و به عنوان یک روش درمانی با حداقل تهاجم در نظر گرفته می شود.

خطر عوارض آنژیوپلاستی بسته به شرایط فردی متفاوت است. با افزایش سن و در صورت داشتن شرایط خاص، خطر کمی افزایش می یابد. بنابراین نیاز است که متخصص قلب حتما با بیمار خود قبل زا انجام این روش درمانی به طور کامل صحبت کرده و بیمار را از خطرات و فواید این روش درمان کاملا آگاه سازد.

مشاوران ما در مرکز قلب دکتر صابری همدانی از طریق سایت drsaberihamedani.com به تمامی پرسش ها، انتقادات و پیشنهادات شما پاسخ خواهند داد.

[faq title=”سئوالات مربوط به عوارض آنژیوپلاستی” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”چه مدت طول می کشد تا به طور کامل از آنژیوپلاستی که انجام داده ایم بهبود یابد؟” number=”1″]اگر شما آنژیوپلاستی کرونر (غیر اورژانسی) انجام داده اید ، باید بتوانید پس از یک هفته به کار خود برگردید. با این حال، اگر به دنبال حمله قلبی آنژیوپلاستی اورژانسی انجام داده اید ممکن است چندین هفته یا چند ماه طول بکشد تا بهبود کامل پیدا کنید و قادر به بازگشت به کار خود باشید.[/faq_item][faq_item title=”مصرف کدام میوه بعد از آنژیوپلاستی خوب است؟” number=”2″]میوه ها و سبزیجات تازه منبع عالی پتاسیم هستند که می توانند اثرات سدیم را کاهش دهند و به کاهش فشار خون کمک کنند. توت ها برای قلب مفید هستند. گلابی و سیب ممکن است به کاهش خطر سکته مغزی کمک کنند.[/faq_item][faq_item title=”بعد از آنژیوپلاستی چه کاری نباید انجام دهیم؟” number=”3″]هنگام بازگشت به خانه ، مایعات زیادی بنوشید تا بدن شما را از رنگ ماده حاجب پاک کند. حداقل یک روز پس از آن از ورزش شدید و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.[/faq_item][/faq]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *