علائم کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

همانطور که می دانید مشکلات و بیماری های قلبی دارای نام ها و اشکال مختلفی می باشند که تشخیص و درمان هر یک از آن ها نیاز دارد که شما به بهترین متخصص قلب که می شناسید مراجعه کنید. یکی از مشکلات قلبی که عضله قلب را تحت تاثیر زیادی قرار می دهد بیماری کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک است که ما می خواهیم در این مقاله بیشتر درباره آن  و تشخیص کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک با شما دوستان و همراهان مرکز قلب دکتر صابری همدانی صحبت کنیم.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چیست؟

همانطور که در ابتدای این مقاله هم صحبت کرده ایم کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM) نوعی بیماری قلبی پیچیده است که عضله های قلب را تحت تاثیر قرار می دهد.

این بیماری می تواند باعث ضخیم شدن عضله قلب به خصوص بطن ها، یا اتاق های پایین قلب، سفتی بطن چپ، تغییرات دریچه میترال و تغییرات سلولی شود.

هنگامی که تیغه بین اتاق های پایین قلب یا بطن ها ضخیم می شود مشکلات قلبی بروز می کنند. سپتوم ضخیم شده ممکن است باعث تنگی شود که می تواند جریان خون از بطن چپ به آئورت را مسدود یا کاهش دهد.

برای غلبه بر تنگی یا انسداد ، بطن ها باید پمپاژ بیشتری داشته باشند. به این نوع Hypertrophic cardiomyopathy ممکن است کاردیومیوپاتی انسدادی هیپرتروفیک (HOCM) گفته شود.

سفتی در بطن چپ

شاید برای شما عزیزان جای سوال باشد که سفتی در بطن چپ چگونه به جود می آید؟

خب، در پاسخ به این سوال باید بگوییم که سفتی در بطن چپ در نتیجه تغییرات سلولی رخ می دهد که در عضله قلب هنگام ضخیم شدن رخ می دهد.

بطن چپ قادر به آرامش طبیعی و پر شدن از خون نیست. از آنجا که در پایان پر کردن خون کمتری وجود دارد، خون غنی از اکسیژن کمتری به اندام ها و عضلات پمپ می شود.

سفتی در بطن چپ باعث افزایش فشار در داخل قلب می شود و ممکن است منجر به علائم زیر شود.

  1. تغییرات دریچه میترال
  2. تغییرات سلولی یا تغییر در سلولهای عضله قلب
علت تغییرات دریچه میترال
تغییرات دریچه میترال

تغییرات دریچه میترال

باریک شدن مجرای خروجی بطن چپ عملکرد صحیح دریچه میترال را مختل می کند و در نتیجه انسداد خروجی و افزایش فشار در بطن چپ ایجاد می شود.

انسداد نتیجه برخورد دریچه میترال به سپتوم است. وقتی این اتفاق می افتد ، دریچه میترال به طور مکرر نشت می کند و باعث می شود که خون به دهلیز چپ برگردد.

برای تشخیص صحیح اینکه آیا شما دچار مشکلات و تغییرات دریچه میترال شده اید نیاز است که بهترین متخصص قلب مراجعه کنید.

تغییرات سلولی یا تغییر در سلولهای عضله قلب

سلول ها به جای سازمان و موازی بودن در یک بخش، نامنظم به نظر می رسند. این بی نظمی ممکن است باعث تغییر سیگنالهای الکتریکی در اتاقهای تحتانی قلب شود و منجر به آریتمی بطنی شود.

چه کسانی تحت تأثیر کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک قرار می گیرند؟

خب باید بگوییم که آمار به دست آمده از اینکه چه کسانی تحت تاثیر بیماری قلبی کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می باشند بسیار زیاد است.

متاسفانه باید بگوییم که این آمار نشان می دهد حدود 600000 تا 1.5 میلیون از مردم جهان به این بیماری مبتلا می باشند که علت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه بیشتر درباره آن صحبت شده است.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چیست؟
چه افرادی دچار کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می شوند؟

عوامل کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM)

  • HCM یا همان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می تواند به صورت ارثی به فرد منتقل شود.
  • ناهنجاری در یک ژن که خصوصیات عضله قلب را رمزگذاری می کند می تواند باعث ایجاد این بیماری در شما شود.
  • ناگفته نماند که ژن های بسیار زیادی وجود دارند که می توانند انتقال دهنده این بیماری باشند.
  • بیماری قلبی کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می تواند در نتیجه فشار خون بالا و یا افزایش سن به وجود آید.

شرایط مرتبط با کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

بسیاری از افراد مبتلا به HCM زندگی عادی دارند و مشکلات مربوط به سلامتی را تجربه نمی کنند.

سایر افراد مبتلا به HCM ممکن است به بیماری قلبی مبتلا شوند که باعث کوتاه شدن عمر یا کاهش کیفیت زندگی فرد شود ، از جمله:

  1. ایست ناگهانی قلب
  2. نارسایی قلب
ایست ناگهانی قلب

از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب را ایست ناگهانی قلب می گویند که در اثر ریتم سریع خطرناک قلب به نام تاکی کاردی بطنی ایجاد می شود.

اکثر افراد مبتلا به HCM خطر کمی برای مرگ ناگهانی قلب دارند. با این حال ، HCM شایعترین علت مرگ ناگهانی قلب در افراد زیر 30 سال است.

نارسایی قلب

وضعیتی که در آن قدرت پمپاژ قلب ضعیف تر از حد طبیعی است را نارسایی قلب گویند.

شرایط مرتبط با کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
عوامل کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

تشخیص کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM)

تشخیص HCM بر اساس موارد زیر است:

  • سابقه پزشکی: پزشک در مورد علائم و سابقه خانوادگی از شما سال می کند.
  • معاینه فیزیکی: پزشک به قلب و ریه های شما گوش خواهد داد. بیماران مبتلا به کاردیومیوپاتی انسدادی هیپرتروفیک (HOCM) ممکن است سوفل قلبی داشته باشند.
  • آزمایشات: اکوکاردیوگرام متداول ترین آزمایش برای تشخیص HCM است ، زیرا ضخیم شدن مشخصه دیواره های قلب معمولاً روی اکو قابل مشاهده است. سایر آزمایشات ممکن است شامل آزمایش خون ، الکتروکاردیوگرام ، اشعه ایکس قفسه سینه ، تست اکو استرس ورزشی ، کاتتریزاسیون قلب و تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) باشد.

درمان

نوع درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک به موارد زیر بستگی دارد:

  • باریک شدن رگ های قلبی در مجرای خروجی
  • قلب چگونه کار می کند
  • علائم بیمار
  • سن و سطح فعالیت بیمار
  • وجود آریتمی

این مسئله را به خاطر داشته باشید که درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک به منظور به حداقل رساندن یا جلوگیری از علائم و کاهش خطر عوارضی مانند نارسایی قلبی و مرگ ناگهانی قلب است.

علائم کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
تشخیص کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
در نهایت اینکه

ما، در مرکز قلب دکتر صابری همدانی سعی کرده ایم آنچه که می تواند به شما درباره شناخت بیشتر بیماری قلبی کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک و تشخیص کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک کمک کند را شرح دهیم.

بار دیگر یادآوری می کنیم که بیماری ها و مشکلات قلبی دارای علائم و نشانه های مختلفی می باشند که با مشاهده آن ها و تشخیص صحیح نیاز است که متخصص قلب مراجعه کنید تا با معاینات و آزمایش هایی که بر رروی شما صورت می گیرد تشخیص داده شود که به کدام نوع از بیماری های قلبی مبتلا می باشید.

مشاوران و همکاران ما از طریق سایت drsaberihamedani.com پاسخگوی سوالات، انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان می باشند.

شما می توانید از طریق این سایت با ما، در ارتباط باشید.

[faq title=”سئوالات مربوط به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”چه عواملی باعث کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می شوند؟” number=”1″]کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک اغلب توسط ژن های غیر طبیعی در عضله قلب ایجاد می شود. این ژن ها باعث انقباض بیشتر دیواره های اتاق قلب (بطن چپ) و ضخیم تر شدن از حد طبیعی می شوند. دیواره های ضخیم شده سفت می شوند.[/faq_item][faq_item title=”در چه سنی کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک ایجاد می شود؟” number=”2″]این بیماری با افزایش ضخامت عضلات قلب پیشرفت می کند. تشخیص ممکن است در هر زمان از تولد تا 80 سالگی و بالاتر از آن انجام شود. میانگین سنی برای تشخیص کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک حدود 39 سالگی است.[/faq_item][faq_item title=”آیا HCM با افزایش سن بدتر می شود؟” number=”3″]اکثر افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک هیچ علائمی ندارند و یا در طول زندگی وضعیت پایداری دارند.
تعداد کمی از افراد علائم جدی پیدا می کنند و برخی افراد متوجه می شوند که علائم آنها در زندگی بعدی بدتر می شود.
این ممکن است به این دلیل باشد که در آنها آریتمی ایجاد می شود.[/faq_item][/faq]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *