کاردیومیوپاتی در بزرگسالان

در مقاله های قلبی مرکز قلب دکتر صابری همدانی درباره بیماری کاردیومیوپاتی برایتان صحبت کرده ایم. امروز قصد داریم درباره کاردیومیوپاتی در بزرگسالان صحبت کنیم.

کاردیومیوپاتی چیست؟

کاردیومیوپاتی به بیماری های عضله قلب گفته می شود. این بیماری ها دلایل، علائم،نشانه ها و همچنین درمان های مختلفی دارند. در بیشتر موارد کاردیومیوپاتی باعث بزرگ شدن، ضخیم شدن یا سفت شدن عضله قلب می شود. در موارد نادر بافت عضلانی قلب بیمار با بافت اسکار جایگزین می شود.

با بدتر شدن کاردیومیوپاتی، قلب ضعیف می شود و کمتر قادر به پمپاژ خون در بدن است و قادر به حفظ ریتم الکتریکی طبیعی نیست. نتیجه آن می تواند نارسایی قلبی یا ضربان های قلب نامنظم به نام آریتمی باشد. قلب ضعیف همچنین می تواند عوارض دیگری مانند مشکلات دریچه قلب ایجاد کند.

انواع اصلی کاردیومیوپاتی

  • کاردیومیوپاتی گشاد
  •  کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
  •  کاردیومیوپاتی محدود کننده دیسپلازی بطن راست آریتموژنیک
  •  کاردیومیوپاتی ترانستیریتین آمیلوئید

مواردی که در مطلب بالا به آن ها اشاره کرده ایم اصلی ترین نمونه های بیماری کاردیومیوپاتی می باشد. البته طبقه بندی این بیماری تنها به این موارد نام برده شده حلاصه نمی شود. بلکه برخی از انواع دیگر کاردیومیوپاتی نیز وجود دارند که به آنها “کاردیومیوپاتی طبقه بندی نشده” می گویند.

انواع کاردیومیوپاتی
کاردیومیوپاتی

کاردیومیوپاتی ناشی از استرس

نوع دیگر بیماری کاردیومیوپاتی “کاردیومیوپاتی ناشی از استرس” است که به آن سندرم قلب شکسته نیز گفته می شود. کاردیومیوپاتی می تواند “اکتسابی” باشد ، یعنی به دلیل بیماری یا عامل دیگری ایجاد می شود.

کاردیومیوپاتی در بزرگسالان می تواند “ارثی” باشد، به این معنی که ژن بیماری از والدین منتقل شده است. در بسیاری از موارد ، علت کاردیومیوپاتی مشخص نیست. این امر اغلب در مواردی اتفاق می افتد که بیماری در کودکان رخ دهد. کاردیومیوپاتی می تواند در تمام سنین تأثیر بگذارد ، اگرچه گروه های سنی خاصی احتمالاً انواع خاصی از کاردیومیوپاتی را دارند.

خطر خود را برای کاردیومیوپاتی درک کنید

برای اینکه بدانید کاردیومیوپاتی در بزرگسالان چیست؟ نیاز است که درباره اینکه خطر این بیماری در شما چقدر می باشد نیز اطلاع داشته باشید.

قبل تر به اینکه بیماری کاردیومیوپاتی چیست؟ و انواع صلی آن اشاره کرد ه ایم. حال می خواهیم درباه خطر این بیماری و اینکه چگونه می توانید آن را درک کنید صحبت کنیم.

لازم است بدانید که کاردیومیوپاتی می تواند در تمام سنین و نژادها تأثیر بگذارد، اما انواع خاصی از این بیماری در گروه های خاصی شیوع بیشتری دارد.

مثلا کاردیومیوپاتی گشاد در آفریقایی-آمریکایی ها بیشتر از قفقازی ها دیده می شود. همچنین این شیوع در مردان بیشتر از زنان است. نوجوانان و جوانان به احتمال زیاد از افراد مسن دچار دیسپلازی بطن راست آریتموژنیک هستند اگرچه در هر دو گروه نادر است.

عوامل خطر عمده بیماری کاردیومیوپاتی

برخی بیماری ها، شرایط یا عواملی می توانند خطر ابتلا به کاردیومیوپاتی را افزایش دهند. از جمله عوامل اصلی خطر عبارتند از:

  1. سابقه خانوادگی کاردیومیوپاتی
  2. نارسایی قلبی یا ایست ناگهانی قلب (SCA)
  3. بیماری که می تواند منجر به کاردیومیوپاتی شود(بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی یا عفونت ویروسی که عضله قلب را ملتهب می کند)
  4. دیابت یا سایر بیماری های متابولیکی یا چاقی شدید
  5. بیماری هایی که می توانند به قلب آسیب برسانند(هموکروماتوز، سارکوئیدوز یا آمیلوئیدوز)
  6. اعتیاد به الکل در دراز مدت
  7. فشار خون بلند مدت

شناسایی کسانی که در معرض خطر بالای کاردیومیوپاتی هستند بسیار مهم است. به هر حال، برخی از افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی هرگز علائم و نشانه هایی ندارند. برخی دیگر در مراحل اولیه بیماری علائم و نشانه هایی ندارند.
اگر افراد بدون علائم خطر افزایش کاردیومیوپاتی را تشخیص دهند، احتمال بیشتری برای تشخیص زودهنگام آن وجود دارد. در صورتی که درمان موثرترین باشد.

علائم کاردیومیوپاتی ناشی از استرس
کاردیومیوپاتی ناشی از استرس

علائم و نشانه های کاردیومیوپاتی

  •  تنگی نفس یا مشکل تنفس
  •  خستگی
  •  تورم در مچ پا، شکم و رگهای گردن
  • سرگیجه
  •  سبکی سر
  • غش کردن هنگام فعالیت ورزشی
  •  آریتمی (ضربان قلب نامنظم)
  •  درد در قفسه سینه، به ویژه پس از تحرک بدنی یا وعده های غذایی سنگین
  •  سوفل قلب (صداهای غیرمعمول مرتبط با ضربان قلب)

روشهای تشخیص

تأیید تشخیص ممکن است شامل یک یا چند روش پزشکی باشد. یا اگر جراحی برنامه ریزی شده باشد، ممکن است یک روش تشخیصی برای آمادگی برای جراحی انجام شود. چنین روشهای تشخیصی کاردیومیوپاتی در بزرگسالان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. کاتتریزاسیون قلب
  2. آنژیوگرافی کرونر
  3. بیوپسی میوکارد
  4. آزمایش ژنتیک
کاتتریزاسیون قلب

کاتتریزاسیون قلب فشار و جریان خون را در اتاق های قلب شما بررسی می کند. در این روش ، یک لوله بلند و نازک و انعطاف پذیر به نام کاتتر از طریق رگ وارد شده و به قلب نخ می شود. این به متخصص قلب اجازه می دهد تا با استفاده از تصویربرداری اشعه ایکس نمونه خون را جمع آوری کرده و رگ های قلب شما را بررسی کند.

حنله قلبی از عوامل خطر بیماری کاردیومیوپاتی
عوامل خطر بیماری کاردیومیوپاتی
آنژیوگرافی کرونر

این روش اغلب در حین کاتتریزاسیون قلب انجام می شود. رنگی که در اشعه ایکس دیده می شود به عروق کرونر شما تزریق می شود. این رنگ به متخصص قلب اجازه می دهد جریان خون درون قلب و رگ های خونی شما را مطالعه کند.

بیوپسی میوکارد

در این روش، متخصص قلب تهران یا شهر محل سکونت شما قطعه ای از عضله قلب شما را خارج می کند. این کار می تواند در طی کاتتریزاسیون قلب انجام شود. عضله تحت میکروسکوپ بررسی می شود تا ببیند آیا تغییراتی در سلول ها رخ داده است که ممکن است کاردیومیوپاتی را نشان دهد.

آزمایش ژنتیک

متخصص قلب شما ممکن است آزمایش ژنتیکی را برای یافتن علائم کاردیومیوپاتی در بزرگسالان، ​​برادران و خواهران یا سایر اعضای خانواده پیشنهاد کند. آزمایش ژنتیک می تواند چگونگی شیوع بیماری در خانواده ها را نشان دهد و می تواند شانس انتقال ژن های بیماری توسط والدین را به فرزندان خود نشان دهد. در صورت مشکوک بودن متخصص قلب، به کاردیومیوپاتی آزمایش ژنتیک ممکن است مفید باشد اما هنوز علائم یا نشانه هایی از خود نشان نمی دهید.

رویکردهای درمان

بعضی از موارد کاردیومیوپاتی هیچ علائم و نشانه ای ندارند و نیازی به درمان ندارند. اما در موارد دیگر، کاردیومیوپاتی با علائم شدید به سرعت ایجاد می شود و عوارض جدی ایجاد می شود. در این موارد درمان لازم است.

درمان ها شامل تغییر در سبک زندگی، داروها، جراحی، دستگاه های کاشته شده برای اصلاح آریتمی ها و سایر اقدامات غیر جراحی است. این روش های درمانی می توانند علائم را کنترل کرده، عوارض را کاهش داده و از وخیم شدن بیماری جلوگیری کنند.

کاردیومیوپاتی در بزرگسالان
جراحی کاردیومیوپاتی در بزرگسالان
در نهایت اینکه

امیدواریم آنچه که باید درباره کاردیومیوپاتی در بزرگسالان نیار بود بدانید را توانسته باشیم در این مطلب برایتان شرح دهیم. در صورتیکه هر گونه سوالی مبنی بر ابتلا به این بیماری برایتان مطرح شده است می توانید با مشاوران ما از طریق سایت drsaberihamedani.com در میان بگذارید.

[faq title=”سئوالات مربوط به کاردیومیوپاتی در بزرگسالان” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”علت اصلی کاردیومیوپاتی چیست؟” number=”1″]شایعترین علت آن بیماری عروق کرونر یا حمله قلبی است. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک. این نوع شامل ضخیم شدن غیرعادی عضله قلب شماست ، به ویژه عضله محفظه اصلی پمپاژ قلب (بطن چپ) شما را تحت تأثیر قرار می دهد.[/faq_item][faq_item title=”پس از تشخیص کاردیومیوپاتی چه مدت می توان زندگی کرد؟” number=”2″]با توجه به اینکه اخیرا روش های درمان برای نارسایی قلبی احتقانی مشاهده شده است اما درصد امید به زندگی با این بیماری 50-50 می باشد.[/faq_item][faq_item title=”آیا می توانید با کاردیومیوپاتی زندگی عادی داشته باشید؟” number=”3″]در صورتیکه روش های مراقبت مناسب را بخوبی رعایت کنند ، بسیاری از افراد با تشخیص کاردیومیوپاتی می توانند زندگی طولانی و کامل داشته باشند. [/faq_item][/faq]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *